Crawling to KL and back

Mama is here visiting Hamzah. So hari ni ambik peluang bawa mama pi KL tengok rumah at Setiawangsa. Dah janji nak bawa lama dah, but as usual I keep on forgetting things like this. Tu yang selalu kena sound. Asyik lupa. Anyway, this time I remembered. So dah plan bawa mama pi today. My other half tak nak pi, sebab ada kerja nak siapkan. It’s OK, at least I can take this opportunity to spend time with mama. Dah lama tak sembang-sembang dengan dia. Nak bagi alasan apa pun tak guna. It is just me yang memanjang sibuk and jauh from her. So pi ambik dia kat Sri Kembangan, then drive laa pi KL.

Timing memang fail, sebab today juga ada final bola Kelantan lawan Johor. So jalan from UPM to KL to memang bergetah punya jam. Tak gerak langusng kereta. By the time sampai Setiawangsa, dah 5pm sharp. Show room pun dah nak tutup. Nasib baiklah mamat tu bagi juga kami masuk. We are the last visitors for the day. Tengok rumah tak sampai 20 minit, then dah nak gerak balik. Singgah solat Asar kat Masjid Setiawangsa.

I decided to take MRR2 instead masa nak balik. Sebab konon nak elak Bukit Jalil. Shit. Sama juga jem. So from 5:40pm camtu sampai rumah dah almost 8:20pm. Gilos. Nasib sempat sembahyang Maghrib. So today, memang abis masa dalam kereta saja. But despite all this, I am glad that I made this trip. Jem pun takpa. Sebab at least I did spend time talking to mama. Berjam-jam sembang. Sampai dah abis tak tau nak sembang apa. It is time like this that I am thankful for everything in my life. Syukur alhamdullilah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: