SoSial

Dah berapa hari kat Seattle, asyik pi ofis and lepak kat bilik hotel saja. So today decided nak bersosial.

Lepas ofis terus meet-up with a Singaporean guy, pi jalan-jalan window shopping kat mall dekat hotel ni. Saja nak survey dulu. Then we meet up with some other guys and pi to a bar across the street. Ada 5 orang semuanya. Duduk sebelah kanan aku; mamat Singapore tadi, sebelah kiri aku pula mamat Yahudi from Israel. Depan kami pula sorang mamat from Sri Lanka and sorang lagi South Africa. A good mix. Sambil order food, sambil sembang. Aku order grilled salmon and coke. Depa ni order yang best-best lah, paling aku terliur tengok burger depa ni makan, nampak punyalah sedap. Sabar sajalah.

Masa sembang tu banyak lah benda dok keluar. Tapi topik paling panas dok sembang masa tu is topik Palestin-Israel conflict. Masing-masing nak letak fact masing-masing, dan masing-masing tak mau mengalah. Dalam pada tu, mamat Yahudi ni tunjuk gambar family dia, memang comel lah anak-anak dia. Aku pun tak tau camna boleh terkeluar dari mulut aku, selamba aku kata, I bet you don’t want your kids to live through war, and anyone with a sane mind would not want any war conflicts in their lives. And he agrees and terus semua jadi cool lepas tu. Lega. Kalau tak aku rasa silap haribulan boleh bertumbuk dalam bar tu. Hahaha.

Lepas dah makan, kami main pool kat dalam tu. Aku memang tangan cengkoi, dari sekolah dulu pun memang tak pandai nak main pool/snooker/billiard. Setakat cucuk bola bagi pi sana sini boleh. Nak bagi bola masuk pocket, ni kira nasib bukan skill. After 3 rounds, aku pun minta diri nak berangkat balik bilik hotel. Depa nak main lagi so lantaklah.

So that’s all about activity bersosial for today!

Advertisements

One Response to “SoSial”

  1. liza Says:

    ingat lagi kat dom masa dia bawak pi hard rock. dia kata dia buat minor degree dalam snooker. ntah betoi ka x mamat tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: